Zo’n 1,1 miljoen mensen stapten over naar andere zorgverzekeraar

Ter illustratie 

Ter illustratie © Ton Borsboom

Ongeveer 1,1 miljoen mensen zijn eind vorig jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat is 6,5 procent van alle Nederlandse verzekerden, wat neerkomt op een op de vijftien mensen. Het voorlopige cijfer werd bekendgemaakt door Zorgverzekeraars Nederland en kenniscentrum Vektis.

RedactieBron: ANP

De afgelopen twee jaar kwam het definitieve percentage overstappers uit op 6,5 procent. Vektis schat in dat dit jaar net iets meer mensen voor een andere zorgverzekering zijn gegaan. Pas na 1 februari kan de definitieve balans worden opgemaakt.

„Tot die datum kan een nieuwe zorgverzekering worden afgesloten, mits de oude zorgverzekering voor 31 december is opgezegd. Bovendien zijn nog niet alle wijzigingen verwerkt door de zorgverzekeraars”, aldus de zorgverzekeraars. In de cijfers zijn ook nog geen overstappers meegeteld die zijn overgestapt op een ander label van dezelfde zorgverzekeraar.

Uiteindelijk zal het ‘overstappercentage’ dit jaar uitkomen tussen de 6,6 en 6,8 procent, schat Vektis in.

Lees ook: Zo besparen Nederlanders op hun zorgverzekering

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee