Coronaregels in Duitsland deels soepeler maar op andere gebieden juist weer strenger

Print
Coronaregels in Duitsland deels soepeler maar op andere gebieden  juist weer strenger

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

SITTARD -

Duitsland beslist, net als Nederland, vrijdag over nieuwe coronamaatregelen. Het gaat deels om strengere maatregelen, maar ook om versoepelingen.

Voor de horeca gaat waarschijnlijk de 2G+-regeling gelden. Dat betekent dat alleen mensen die gevaccineerd of genezen zijn van corona een café of restaurant binnen mogen. Het plusje betekent dat ze ook een negatieve test van die dag nodig hebben. De plus-regeling geldt niet voor mensen die zijn geboosterd. Bioscoop-, winkel- en theaterbezoek is alleen toegestaan voor gevaccineerde of genezen mensen. Uitzondering zijn essentiële winkels, daar mag iedereen naar toe die niet besmet is.

De quarantaineregels vervallen voor mensen die zijn geboosterd, genezen of dubbel gevaccineerd. Wie niet in een van die groepen valt, moet zeven dagen in quarantaine na contact met een geïnfecteerde.

Voor thuisbezoek geldt nog steeds dat er maximaal twee personen van buiten het gezin op bezoek mogen komen. Maar dat aantal stijgt tot maximaal tien als het gezin en de bezoekers zijn gevaccineerd of genezen.

Het liefst voert Duitsland een vaccinatieplicht voor iedereen in. Bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de Duitse Bondsdag daar binnenkort een positief besluit over neemt: „Want de vaccinatiegraad in Duitsland is nog steeds niet erg hoog.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee