Noa Lang grijpt in België naast Gouden Schoen

Print
Noa Lang grijpt in België naast Gouden Schoen

Paul Onuachu heeft als eerste Racing Genk-speler sinds Wesley Sonck in 2001 de Gouden Schoen gewonnen.   Afbeelding: ANP / EPA

De Nigeriaan Paul Onuachu heeft in België de Gouden Schoen in ontvangst genomen. De prijs is bedoeld voor de beste speler van het afgelopen jaar in de Belgische competitie. De spits van KRC Genk kreeg meer stemmen dan Oranje-international Noa Lang (Club Brugge) en diens ploeggenoot Charles De Ketelaere.

De 27-jarige Onuachu speelt sinds 2019 bij Genk, dat hem overnam van de Deense club FC Midtjylland. Bij Genk was tot voor kort John van den Brom hoofdtrainer. Begin december werd hij ontslagen. Van den Brom werd in de verkiezing ‘Coach van het Jaar’ nog wel vijfde. Felice Mazzu van de verrassende koploper Union pakte die prijs.

Noa Lang grijpt in België naast Gouden Schoen
Noa Lang.  Foto: ANP / AFP

Het is de eerste keer in twintig jaar dat een speler van Genk de Gouden Schoen in ontvangst neemt. In 2001 kreeg Wesley Sonck, voormalig speler van Ajax, de ereprijs.

Ex-VVV’er Tarik Tissoudali (AA Gent) werd tiende.

Lang (22) kende een goed jaar bij Club Brugge, dat regerend landskampioen is. Het leverde hem zijn debuut in Oranje op. De Nederlander zei bij de verkiezing in Antwerpen dat hij zomaar aan de laatste maanden in België bezig zou kunnen zijn. „Ik ben heel eerlijk: die kans is heel groot.” Noa Lang won wel bij de categorie ‘Goal van het Jaar’ met een beauty tegen Waasland-Beveren.

Charles De Ketelaere werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Opvallend genoeg troefde hij hier Noa Lang af, die bij de Gouden Schoen-verkiezing dus net boven hem eindigde.

Niet Kevin De Bruyne maar Romelu Lukaku gaat met de prijs voor beste Belg in het buitenland lopen, voor het 2e jaar op een rij. De spits van Chelsea krijgt de trofee uit handen van Thierry Henry.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu