Dier van de week: Simba is een pittig ventje die op zoek is naar een geduldige baas

Print
Dier van de week: Simba is een pittig ventje die op zoek is naar een geduldige baas

Simba.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat dondersteen Simba.

Wie is Simba en waarom zit hij in het dierenasiel?

„Simba is een katertje van anderhalf jaar oud die al sinds juli op een baas wacht. Best ’n tijdje dus. We denken dat dit met zijn karakter te maken heeft, want Simba is een pittig ventje. Waarschijnlijk is hij op te jonge leeftijd weggehaald bij zijn nestgenootjes, waardoor hij geen grenzen kent. Hij is niet bang om zijn nagels te gebruiken en hapt ook zonder moeite flink in je hand als je met hem speelt.”

Wat vraagt Simba van zijn toekomstige baas?

„Simba krijgt van ons voerpuzzels en interactieve speeltjes om zijn energie kwijt te kunnen. Daar speelt hij heel zoet mee. Wij leren hem dat hij niet zomaar in je handen mag bijten en dat het best oké is om af en toe rustig bij je te komen liggen. Met deze oefeningen zal zijn toekomstige baas moeten blijven doorgaan. Het is belangrijk dat Simba bij zijn nieuwe baas naar buiten kan om gaan om daar lekker gek te doen. Wegens zijn pittige kant plaatsen we Simba niet bij kinderen en ook niet bij andere huisdieren.”

Ben jij een ervaren kattenmens, spreekt zijn mooie koppie je aan en draai je je hand er niet voor om om Simba’s gedrag een beetje bij te schaven? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee