Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Culinaire burgers bij Burgerlijk in Maastricht: ‘Friet met hamburger, maar dan goeie’

Culinaire burgers bij Burgerlijk in Maastricht: ‘Friet met hamburger, maar dan goeie’

Wagyuburger en wildburger met friet en salade.  Afbeelding: Jasmijn Mulkens

Hamburgers. Ze zijn er in alle soorten en maten. Twaalf stuks uit een knaloranje doos van Mora of een goed stuk rund van de slager. Burgerlijk in Maastricht serveert de culinaire variant. Chef-kok Gijs van Eerd kookte jarenlang bij Toine Hermsen op sterrenniveau. De combinaties die hij daar al maakte, vertaalt hij naar burgers in zijn eigen zaak. Een geitenkaasburger met zoete pompoenfudge en een rundvleesburger met eendenlever en een rodeportmayonaise.