Dier van de week: schuw kitten Kwiebus moet nog aan mensen wennen, maar kan wel met andere katten omgaan

Print
Dier van de week: schuw kitten Kwiebus moet nog aan mensen wennen, maar kan wel met andere katten omgaan

Kwiebus.  Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Kwiebus aan de beurt, een jong katertje van 4 maanden.

Hoe komt Kwiebus in het asiel terecht?

„Ieder kittenseizoen worden er weer vele kittens geboren omdat poezen niet, of te laat worden gesteriliseerd. Als dit buiten gebeurt en er is geen eigenaar bekend, dan belanden deze kittens in het asiel. Als de kittens te laat worden ontdekt of als er te laat actie ondernomen wordt, zijn ze niet gewend aan mensen en zijn ze erg schuw.”

Wat kun je over hem vertellen?

„Het hangt van de leeftijd af waarop de kittens gevonden worden en met mensen in contact komen hoe makkelijk het is om ze te socialiseren. Soms gaat dit snel, maar Kwiebus vindt het toch wel lastig om mensen zomaar te vertrouwen. Gelukkig zie je dat als zo’n kitten eenmaal in een rustige huiselijke situatie terechtkomt de nieuwsgierigheid het toch wint.”

Waar moet men bij interesse rekening mee houden?

„Belangrijk is natuurlijk dat je voldoende tijd en ruimte hebt om zo’n jonge kat de aandacht te geven die hij nodig heeft. Zeker omdat dit toch een kitten is dat nog wat schuw is en nog overal aan moet wennen. Omdat hij tot voor kort samen met drie nestgenootjes heeft geleefd, is hij wel gewend om met andere katten om te gaan.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee