Dier van de week: jonge broertjes Sjors en Sam zijn erg aan elkaar gehecht en zoeken een plekje met genoeg ruimte

Print
Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Sjors en Sam, twee broertjes van acht maanden oud. Het zijn twee cypers met witte katers die meer aan elkaar gehecht zijn dan aan mensen. Toch vinden ze ons wel erg interessant, vooral met eten.

Wat zijn hun leukste kenmerken?

„Sjors en Sam zijn een ontzettend komisch duo. Ze zijn erg nieuwsgierig en zitten vol met energie. Het zijn twee actieve, ondernemende katertjes die zeker te porren zijn voor (jacht)spelletjes. Het zijn geen luie heren voor achter de geraniums, dus een levendig huishouden is gegarandeerd met deze twee.”

Wat is hun favoriete bezigheid?

„Zij dagen elkaar graag uit voor spelen zijn hier vaak actief bezig in de ren. Ook verkennen ze graag vreemde ruimtes. Ze zijn gek op lekker eten en vooral heerlijk vlees. Als het om eten gaat, komen ze op je af en kun je ze ook al aaien. Maar voor de rest van de tijd hebben ze nog weinig oog voor mensen.”

Hebben zij minpuntjes?

„Een gebrek aan socialisatie is natuurlijk niet hun schuld. Over echte minpuntjes kun je dan ook niet spreken. Sjors en Sam zijn nu eenmaal gek op elkaar en vinden het geweldig dat voor ze wordt gezorgd. Ze accepteren ons en laten zich aaien wanneer de motivatie om dit toe te laten hoog genoeg is, zoals bij het aanbieden van vlees. Dit zal met liefde en geduld moeten worden uitgebreid.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor dit duo een huis dat ingericht is op katten. Een plek waar ze uiteindelijk ook naar buiten kunnen, met voorkeur een afgesloten tuin of grote kattenren. We zoeken een stabiele en rustige omgeving, zonder (kleine) kinderen. Voor deze twee heren zijn zij te onvoorspelbaar.”

Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee