Corona rukt op in eredivisie: PEC Zwolle verzoekt KNVB tot uitstel van duel met Willem II

 © ANP

Meteen al bij de hervatting van de eredivisie dreigt de explosie aan coronabesmettingen roet in het eten te gooien. Hekkensluiter PEC Zwolle heeft bij de KNVB een verzoek ingediend voor uitstel van de wedstrijd tegen Willem II vrijdagavond.

redactie

PEC Zwolle zag zich bij het opstarten van de trainingen direct geconfronteerd met coronabesmettingen. Zo kon de Serviër Slobodan Tedic pas deze week terugkeren vanuit zijn vaderland. Ook zag PEC zich vanwege meerdere positieve gevallen genoodzaakt het trainingskamp in Epe eerder af te breken en de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 in Duitsland af te zeggen. Wel oefende PEC afgelopen weekend tegen Feyenoord.

Als de KNVB het verzoek van PEC honoreert betekent dat de eerste afgelasting vanwege corona in de eredivisie dit seizoen. Wel zijn vorige week al Excelsior-ADO Den Haag en TOP Oss-Jong AZ in de eerste divisie afgelast vanwege corona-uitbraken en heeft de KNVB eerder vandaag bekendgemaakt dat FC Dordrecht-Jong AZ is verzet van vrijdag naar maandag in verband met de nasleep van de corona-uitbraak bij de Alkmaarse beloften.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal