Corona rukt op in eredivisie: PEC Zwolle verzoekt KNVB tot uitstel van duel met Willem II

Print
Corona rukt op in eredivisie: PEC Zwolle verzoekt KNVB tot uitstel van duel met Willem II

Afbeelding: ANP

Meteen al bij de hervatting van de eredivisie dreigt de explosie aan coronabesmettingen roet in het eten te gooien. Hekkensluiter PEC Zwolle heeft bij de KNVB een verzoek ingediend voor uitstel van de wedstrijd tegen Willem II vrijdagavond.

PEC Zwolle zag zich bij het opstarten van de trainingen direct geconfronteerd met coronabesmettingen. Zo kon de Serviër Slobodan Tedic pas deze week terugkeren vanuit zijn vaderland. Ook zag PEC zich vanwege meerdere positieve gevallen genoodzaakt het trainingskamp in Epe eerder af te breken en de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 in Duitsland af te zeggen. Wel oefende PEC afgelopen weekend tegen Feyenoord.

Als de KNVB het verzoek van PEC honoreert betekent dat de eerste afgelasting vanwege corona in de eredivisie dit seizoen. Wel zijn vorige week al Excelsior-ADO Den Haag en TOP Oss-Jong AZ in de eerste divisie afgelast vanwege corona-uitbraken en heeft de KNVB eerder vandaag bekendgemaakt dat FC Dordrecht-Jong AZ is verzet van vrijdag naar maandag in verband met de nasleep van de corona-uitbraak bij de Alkmaarse beloften.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu