112-meldkamer nu ook via app bereikbaar

Print
112-meldkamer nu ook via app bereikbaar

Afbeelding: Loraine Bodewes

Venlo -

Vanaf nu is voor iPhones en Android-toestellen de 112NL-app te downloaden. Met deze mobiele applicatie kunnen mensen snel contact leggen met de 112-meldkamer.

„Via de 112NL app krijgt u contact met een meldkamer in Nederland via een telefoongesprek. Indien nodig kan de centralist overgaan op een chatgesprek. De app deelt tevens automatisch de locatie van de melder met de meldkamer”, aldus de politiewoordvoerder.

In de app kunnen daarnaast bepaalde persoonlijke gegevens worden ingevuld, die bij een melding automatisch worden meegezonden. Doel hiervan is mensen sneller te kunnen helpen.

Lees ook: Operationeel Centrum Politie Limburg: beantwoord altijd anonieme telefoontjes om leed te voorkomen

„Ook mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen via de app de meldkamer bereiken, omdat er een mogelijkheid bestaat over te schakelen op de chatfunctie.”

Verder kan tekst in de chatfunctie worden vertaald, zodat ook mensen die geen Nederlands of Engels spreken relatief eenvoudig contact kunnen leggen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu