Handbalploeg stunt op EK met uitblinkende Limburgers tegen gastland Hongarije

Print
Handbalploeg stunt op EK met uitblinkende Limburgers tegen gastland Hongarije

Andrian Sipos (links probeert uitblinker Kay Smits af te stoppen.  Afbeelding: EPA

De Nederlandse handballers zijn voortvarend begonnen aan het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson verraste donderdagavond met een overwinning op Hongarije in de officiële openingswedstrijd.

Oranje won met 31-28 van de veel hoger aangeslagen thuisploeg. De Limburgse spelers hadden een grote inbreng. Spelmaker Luc Steins en Kay Smits waren de uitblinkers. Smits scoorde liefst elf keer.

Er zaten dik 20.000 Hongaren op de tribunes, maar Oranje liet zich niet van de wijs brengen. Integendeel; de ploeg van Richardsson nam vanaf het eerste fluitsignaal brutaal het initiatief en stond na 10 minuten met 6-3 voor.

De thuisploeg had zichtbaar moeite met het vlotte en frivole spel van de Nederlanders, die het hoge niveau en de voordelige marge van drie goals tot aan het einde toe wisten vast te houden.

De zege betekent een grote stap naar de tweede ronde. Nederland speelt in de groepsfase nog tegen IJsland en Portugal. De eerste twee uit de poule stromen door naar de hoofdronde. Het Nederlands team doet pas voor de tweede keer mee aan het EK.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu