Fortunees Lisandro Semedo valt in bij verliezend Kaapverdië

Print
Fortunees Lisandro Semedo valt in bij verliezend Kaapverdië

Bande heeft namens Burkina Faso de 1-0 gescoord. Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

Yaoundé -

Lisandro Semedo heeft donderdag zijn eerste minuten gemaakt op de Afrika Cup.

De aanvaller van Fortuna Sittard viel een kleine tien minuten voor tijd in namens Kaapverdië in het duel tegen Burkina Faso. Semedo kreeg in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker, maar wist die niet te verzilveren. De wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Burkina Faso.

Kaapverdië heeft drie punten uit twee duels en moet nog spelen tegen favoriet Kameroen, dat aan de leiding gaat met zes punten. De nummers één en twee, alsmede de vier (van de zes) beste nummers drie kwalificeren zich voor de knock-outfase.

Semedo raakte in de voorbereiding op het seizoen ernstig geblesseerd aan zijn enkel. Hij speelde dit seizoen pas twintig minuten voor Fortuna - in de bekerwedstrijd tegen PSV in december -, maar werd desondanks geselecteerd. In verband met een positieve coronatest miste hij het eerste groepsduel tegen Ethiopië (1-0).

Lees ook: Fortuna Sittard hervat zonder positief geteste Flemming en naar Afrika Cup vertrokken Semedo

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 01 - 13 januari 2022. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu