Britse motorcoureur Sunderland wint Dakar Rally voor tweede keer

Sam Sunderland wordt op de schouders genomen door nummer twee Pablo Quintanilla (links) en nummer drie Matthias Walkner. © ANP

De Brit Sam Sunderland heeft voor de tweede keer de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De 32-jarige coureur van GasGas maakte in de twaalfde en laatste etappe door Saudi-Arabië naar Djedda geen grote fouten en verzekerde zich van de eindzege.

Bron: ANP

Sunderland won de befaamde rally in 2017 op Zuid-Amerikaanse bodem voor het eerst, toen op een KTM-motor.

De Chileen Pablo Quintanilla schreef de laatste klassementsproef over 164 kilometer op zijn naam en eindigde als tweede in het klassement, op 3 minuten en 27 seconden van Sunderland. De Oostenrijker Matthias Walkner werd derde op 6.47.

Lees ook: Team De Rooy na dramatische aanloop in Dakar Rally ‘best of the rest’

De afgelopen dagen wisselden Sunderland, Walkner en de Fransman Adrien Van Beveren elkaar steeds af aan kop van de ranglijst. Van Beveren verloor donderdag in de voorlaatste etappe veel tijd en moest de leiding daardoor weer afstaan aan Sunderland.

„Ik ben dolgelukkig”, zei de Brit aan de finish. „De laatste etappe was zo moeilijk, ik voelde zoveel stress. Mijn hoofd explodeerde bijna en ik was een paar keer bang dat ik verkeerd reed. Het is een droom die uitkomt om voor twee verschillende teams de Dakar Rally te winnen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal