KNVB schrapt duel FC Emmen - Helmond Sport, zaak krijgt nog wel een vervolg

Wil Boessen (midden). © ANP

De wedstrijd tussen FC Emmen en Helmond Sport in de eerste divisie gaat vrijdag definitief niet door. De KNVB heeft het duel geschrapt omdat Helmond Sport, getraind door Limburger Wil Boessen, zegt geen volwaardig team op de been te kunnen brengen, vanwege afwezigen door het coronavirus en blessures.

redactie

Helmond Sport voldoet volgens de KNVB echter niet aan de richtlijnen die de bond heeft opgesteld om wedstrijden vanwege corona uit te stellen. Volgens de reglementen van de voetbalbond moeten clubs spelen als ze minimaal twaalf veldspelers plus één doelman hebben. Corona moet dan wel de hoofdoorzaak voor de vele afwezigen zijn. Dat bleek donderdag, toen Helmond Sport om uitstel vroeg, volgens de KNVB niet het geval.

De KNVB zette vrijdag toch een streep door het duel omdat Helmond Sport weigert naar Emmen te gaan. „De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt”, aldus de KNVB.

Straf

Voor Helmond Sport dreigt vermoedelijk een straf, maar daar kon de voetbalbond vrijdag nog niets over zeggen.

De Brabantse club liet in een korte verklaring weten: „Helmond Sport heeft er altijd alles aan gedaan om besmettingen tegen te gaan, door ons te houden aan de coronarichtlijnen en een strikt testbeleid te hanteren. Desondanks verontschuldigt Helmond Sport zich voor de ontstane situatie, met name richting FC Emmen. We betreuren het zeer dat we door overmacht niet aan onze sportieve plicht kunnen voldoen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal