Novak Djokovic in beroep tegen intrekken visum

Print
Novak Djokovic in beroep tegen intrekken visum

Novak Djokovic tijdens een trainingssessie in Melbourne.  Afbeelding: EPA

Novak Djokovic gaat in beroep tegen de intrekking van zijn visum, zo heeft zijn advocaat Nicholas Wood bekendgemaakt. De Servische nummer één van de mondiale tennisranglijst wil het beroep nog op vrijdag indienen om geen tijd te verliezen met het oog op de Australian Open. „Elke minuut telt voordat het toernooi op maandag begint”, zei Wood.

Enkele uren na het besluit van de Australische minister van Immigratie om het visum van Djokovic in te trekken, begon er opnieuw een rechtszaak. Rechter Anthony Kelly hield een digitale hoorzitting met advocaten van Djokovic en van de Australische overheid. De speler was daar ook bij aanwezig. Kelly bepaalde eerder in de week dat de autoriteiten ten onrechte het visum van Djokovic hadden ingetrokken.

Djokovic werd vorige week bij aankomst in Melbourne tegengehouden op het vliegveld. Hij zou onvoldoende bewijs hebben waarom hij een medische vrijstelling had gekregen om ook zonder coronavaccin Australië in te mogen. De Serviër stapte naar de rechter en Kelly bepaalde maandag dat Djokovic in Australië mag blijven. Minister Alex Hawke van Immigratie besloot vrijdag na dagenlang beraad om gebruik te maken van zijn bevoegdheid en het visum van Djokovic alsnog in te trekken.

Wood noemde de beslissing van Hawke „irrationeel” en had kritiek op het feit dat de minister zijn beslissing pas op vrijdag bekendmaakte.

Lees ook: ‘Iceman’ Wim Hof uit Sittard over controversiële Novak Djokovic: ‘Hij heeft in elk geval de Australian lockdown gewonnen’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu