Bergdorpje Vijlen maakt eveneens statement tegen coronamaatregelen

Print
Bergdorpje Vijlen maakt eveneens statement tegen coronamaatregelen

In Valkenburg werden donderdag de terrassen al uitgezet.  Afbeelding: Peter Schols

Vijlen -

Ook de horeca in Bergdorpje Vijlen gaat zaterdag grotendeels open om een statement te maken tegen de coronabeperkingen.

De handelwijze van het Kabinet is volgens de Vijlense ondernemers niet meer uit te leggen, zo stelt het Bergdorpje in een persverklaring. ‘Voelbaar is de situatie met name aan de grens met Duitsland en België. Nederlandse toeristen bezoeken massaal daar de horeca. Inkomsten die onder andere de ondernemers in het grensdorp Vijlen mislopen’.

Signaal

De ondernemers zeggen zich gesteund te voelen door de zestien Zuid-Limburgse burgemeesters. Zij willen morgen de horeca en de cultuurinstellingen de ruimte geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan. Volgens de burgemeesters kan er op deze manier een signaal worden afgegeven die de ernst van hun situatie onderschrijft.

Zie ook: Video: Eerste klanten stormen winkels en cafés in opstandig Valkenburg binnen: ‘Even genieten, heerlijk’

De horecabedrijven laten nadrukkelijk weten dat ze zich wel gaan houden aan de al langer geldende coronamaatregelen. Zo is er een QR-code check, blijft iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar en geldt een mondkapjesplicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu