Fietsroute in Beekdaelen meest bezocht op populaire website RouteYou

Afbeelding ter illustratie. © De Limburger

Beekdaelen -

Routewebsite RouteYou, met meer dan 15 miljoen bezoekers in 2021, heeft een lijst met meest gezochte fietsroutes van het afgelopen jaar gepubliceerd. Koploper is de ‘Beekdaelen-fietsroute’.

de redactie

In totaal zijn er bijna twee miljoen fietsroutes en Zuid-Limburg scoort hoog in het lijstje van de website. Ook de Mergelland-fietsroute en de Valkenburgse Kastelenroute zijn terug te vinden in de top 5. De Beekdaelenroute is een 50 kilometer lange fietsroute met twee bewegwijzerde lussen en gecreëerd om het drukke Zuid-Limburgse Heuvelland te ontlasten om zo voor een betere spreiding te zorgen van fietsers in het gebied.

Onderweg komt de fietser informatiezuilen tegen waar de locals vertellen waarom Beekdaelen zo bijzonder is en wat dé bezienswaardigheden van de gemeente zijn. Visit Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra is zeer content over het resultaat: „Het succes van de Beekdaelenroute bewijst dat je dus daadwerkelijk spreiding van gasten kunt realiseren door een top infrastructuur aan te leggen en die stevig te promoten.”

Ook de burgervader is trots. „De Beekdaelenroute is hierbij gebruikt als rode draad en de erkenning dat dit aanslaat bij de fietser voelt als een ultieme beloning voor iedereen”, zo stelt burgemeester Eric Geurts van gemeente Beekdaelen.

Lees ook: Beekdaelenroute wordt officieel geopend, al is er nog werk aan de winkel in Schinnen en Merkelbeek

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal