Ruim 5,7 miljoen kijkers zien persconferentie ‘nieuwe stijl’

Print
Ruim 5,7 miljoen kijkers zien persconferentie ‘nieuwe stijl’

Kabinet komt met besluit over coronamaatregelen.  Afbeelding: ANP

De eerste coronapersconferentie van het nieuwe kabinet heeft vrijdag gemiddeld ruim 5,7 miljoen kijkers getrokken. Dat zijn er minder dan de laatste extra ingelaste persconferentie van 18 december. Deze was op een zaterdagavond en trok toen bijna 6,9 miljoen kijkers. De laatste reguliere persconferentie een week eerder was goed voor 5,2 miljoen kijkers.

Vrijdag keken met zo’n 3,4 miljoen de meeste mensen weer via NPO 1, meldt Stichting KijkOnderzoek. RTL 4 trok ruim 1,8 miljoen kijkers en via SBS6 keken 485.000 mensen.

De persconferentie zag er voor de vaste kijker dit keer anders uit. Minister Ernst Kuipers maakte zijn debuut en ondersteunde zijn verhaal met graphics. Daardoor moesten de gebarentolken wijken. Deze stonden nu niet langer tussen de twee sprekers in maar in een aparte ruimte.

Op primetime waren de meeste kijkers voor De Slimste Mens. Naar de quiz op NPO 2 keken bijna 1,8 miljoen mensen. Flikken Maastricht (1,7 miljoen op NPO 1) en The Voice of Holland (1,6 miljoen op RTL 4) volgen op korte afstand. SBS6 wist met De Alleskunner 672.000 mensen te bereiken.

Lees ook: In een maatschappij waar rebellie de kop opsteekt, is alleen branden blussen niet meer genoeg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu