RTL legt The Voice of Holland stil na meldingen van ongepast gedrag

Print
RTL legt The Voice of Holland stil na meldingen van ongepast gedrag

De draaiende stoelen van The Voice of Holland  Afbeelding: RTL

RTL stopt voorlopig met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

„Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren”, laat RTL in een verklaring weten. „De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.”

Ernstig en schokkend

De aantijgingen kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS. RTL noemt de berichten, die niet bekend waren bij de zendergroep, „zeer ernstig en schokkend”. „We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”

Ook ITV laat weten „geschokt” te zijn. „Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan - of werkt aan - onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen.”

Meer info volgt

Tim Hofman en zijn team van BOOS komen later zaterdag met „meer info” over hun nieuws over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van het RTL-programma The Voice of Holland. Dat laat de presentator van het YouTube-programma BOOS van BNNVARA in een korte reactie weten op Twitter.

„We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit, later vandaag volgt meer info”, schrijft Hofman, die voor verder commentaar zaterdagochtend niet bereikbaar was.

Al langer gaan geruchten over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. BOOS kondigde al eerder aan dat het programma bezig was met het onderwerp.

Eind 2021 werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook: Marco Borsato: de kok die ’s lands succesvolste zanger werd, wordt nu van onzedelijke betastingen beschuldigd

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee