Subsidie voor projecten tegen laaggeletterdheid

Subsidie voor projecten tegen laaggeletterdheid

Laaggeletterden hebben moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen.  Afbeelding: Ing Image

Roermond / Weert -

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook dit jaar is het weer mogelijk subsidie aan te vragen, zo laat het Leerwerkloket Midden-Limburg weten.

Scholen, werkgevers, bibliotheken: allerlei organisaties kunnen in 2022 weer subsidie aanvragen voor projecten om laaggeletterdheid te voorkomen of verminderen. Er is subsidie beschikbaar voor laaggeletterde werknemers, laaggeletterde ouders en praktijkgerichte experimenten. Voor alle subsidiestromen geldt: de subsidie is maximaal 125.000 euro per aanvraag en er is sprake van een eigen bijdrage. Het maximumbedrag per cursist is bij werknemers 1.500 euro en bij ouders 600 euro.

Voor aanvragen voor laaggeletterde werknemers en laaggeletterde ouders geldt dat bij overschrijding van het subsidieplafond, via een loting bepaald wordt welke subsidieaanvragen er toegekend worden. Zo heeft iedereen gelijke kansen. De aanvragen voor experimenten worden kwalitatief beoordeeld. De aanvraagperiode loopt nog tot en met 28 februari.

Meer informatie staat op www.telmeemettaal.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu