Bandleider Jeroen Rietbergen stapt op na ongepast gedrag bij The Voice, OM krijgt aangifte binnen

Bandleider Jeroen Rietbergen stapt op na ongepast gedrag bij The Voice, OM krijgt aangifte binnen

Afbeelding: ANP

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice of Holland, stapt volgens BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenshow.

De muzikant erkent volgens het BNNVARA-programma BOOS de beschuldigingen. BOOS onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma, aldus BOOS.

Lees ook: RTL legt The Voice of Holland stil na meldingen van ongepast gedrag

BOOS heeft zaterdag een bekentenis en spijtbetuiging gekregen van Rietbergen, de partner van Linda de Mol. „Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.”

Talpa ‘enorm geschrokken’

Talpa is „net als iedereen enorm geschrokken” van de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van het mediabedrijf van John de Mol weten. De Mol bedacht het succesvolle tv-format The Voice. „De zender RTL en producent ITV hebben besloten om tijdens het onderzoek niet naar buiten te treden en daar sluiten wij ons bij aan”, aldus Talpa.

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie laat zaterdag weten dat er deze week aangifte is gedaan tegen een persoon die „gerelateerd is” aan het tv-programma The Voice of Holland. Volgens De Telegraaf gaat het „naar verluidt” om Ali B, coach in het tv-programma. Zijn advocaat Bart Swier wil dat bevestigen noch ontkennen, laat hij desgevraagd weten aan het ANP. In een verklaring op Instagram stelt het management van de rapper: „Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen.”

Lees ook: Chantal Janzen geschokt na beschuldigingen over The Voice: ‘Onderste steen moet boven’

Het OM doet geen mededelingen om wie het gaat. Wel zegt de woordvoerster dat het niet gaat om Marco Borsato. Tegen de voormalige coach bij The Voice werd afgelopen december aangifte gedaan wegens vermeende onzedelijke betastingen. Het OM wil ook niet zeggen of aangifte gedaan is tegen Jeroen Rietbergen.

„Wij gaan deze aangifte bekijken en bezien of er sprake is van een strafbaar feit”, aldus de woordvoerster van het OM. „We gaan beoordelen of we vinden dat er sprake is van een bewijsbaar overtuigend feit”, voegt ze toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee