Roosterse BC doet wat het moet doen en pak acht punten

Links Rick Steuten en rechts Noah Jongen. © De Limburger

Roosteren -

Een betere score kon niet. Roosterse BC heeft in Groningen met 8-0 uitgehaald tegen hekkensluiter Amor. Een eerste stap in een dubbel weekend.

Roel Heynen

Vier keer was er een driesetter nodig om de Groningse rode lantaarndrager over de knie te leggen, maar het lukte telkens wel. Roosterse begon met twee keer een 2-1 zege in de mannen- en vrouwendubbel. Daarna pakten Rick Steuten, Xenia Koelmel en Nico Hermans door. Zij wonnen hun enkelspelen in twee sets. Flora Wang had drie sets nodig voor haar zege.

In de gemengd dubbels hadden Dorien Lups en Noah Jongen drie sets nodig. Nico Hermans en Flora Wang zegevierden in twee. Met de 8-0 zege zet Roosterse een goede stap richting handhaving. Een plek bij de eerste drie in de handhavingspoule is nodig om een langer verblijf in de eredivisie te bewerkstelligen. De wedstrijd van zondag in Wijchen tegen Smashing is daarin heel belangrijk, want dat is de directe concurrent. Dat duel begint zondag om 16.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal