Koningin Elizabeth bedroefd om afnemen titels prins Andrew

Koningin Elizabeth is bedroefd om afnemen titels van zoon prins Andrew 

Koningin Elizabeth is bedroefd om afnemen titels van zoon prins Andrew © EPA

Koningin Elizabeth heeft er grote moeite mee dat ze haar zoon Andrew al zijn koninklijke titels af heeft moeten nemen door een misbruikschandaal.

RedactieBron: ANP

Dat zegt een goed ingevoerde bron tegen de Britse tabloid Daily Mail. Tegen de 61-jarige prins is in de Verenigde Staten een procedure aangespannen voor seksueel misbruik.

Lees ook: Prins Andrew moet titels inleveren

Tot afgelopen donderdag aarzelde Elizabeth om haar zoon zijn militaire en koninklijke titels af te nemen. Volgens de bron wilde ze zich niet bemoeien met de zaak tegen Andrew. Dat veranderde echter toen bleek dat het mogelijke slachtoffer Virginia Giuffre van de rechter in Amerika verder mag gaan met de rechtszaak die ze tegen de prins heeft aangespannen.

Naam nooit gezuiverd

Dat Elizabeth toch maatregelen heeft genomen komt volgens de bron omdat het onmogelijk is voor Andrew om zijn openbare leven weer op te pakken, ook al wordt hij vrijgesproken. Zijn naam zal nooit gezuiverd worden, is de mening van Buckingham Palace.

Lees ook: Prins Andrew kan eerherstel voorlopig op z’n buik schrijven, politiek zit met prins in de maag

De vorstin zou zich hebben laten leiden door prins Charles, de oudere broer van Andrew. Die zou zijn moeder hebben gemaand actie te ondernemen. Volgens Charles is het onaanvaardbaar dat een lid van de koninklijke familie een titel gebruikt in de rechtbank om zich te verdedigen tegen zulke serieuze aantijgingen. Ondanks het feit dat Elizabeth Charles gelijk geeft, zit ze toch met de hele kwestie in haar maag. Elizabeth zou diep bedroefd zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee