Heemkundevereniging Geleen viert 125-jarig jubileum harmonie Sint-Augustinus

Heemkundevereniging Geleen viert 125-jarig jubileum harmonie Sint-Augustinus

De foto is in 1956 genomen op de hoek van de Annastraat en de Mauritslaan.  Afbeelding: Facebookpagina Heemkundevereniging Geleen

Geleen -

Vandaag, 16 januari 2022, is het precies 125 jaar geleden dat de huidige harmonie Sint-Augustinus opgenomen is in de statuten.

Gerard Römers, Sjang Proosten en Lambert Ramaekers kwamen op deze datum in 1897 samen met burgemeester Kubben bijeen. Zij hadden het plan opgevat om een muziekgezelschap in Lutterade op te richten. De bijeenkomst was in de Groenseijkerstraat bij herbergier Stevens. Het initiatief groeide uit tot wat nu harmonie Sint-Augustinus is. De datum 16 januari 1897 werd later in de statuten vastgelegd als oprichtingsdatum.

Later in dit jaar zal Heemkundevereniging Geleen uitgebreid terugkomen op dit jubileum. Ook de jubilerende harmonie heeft een programma met veel activiteiten in de planning. Zo is de harmonie samen met Carboon en andere muzikanten en ex-mijnwerkers te zien en te horen tijdens de Mauritsaovend op 24 maart in de Hanenhof.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee