Tweede editie Limburgs Kampioenschap water stampen in Geleen

Print
Tweede editie Limburgs Kampioenschap water stampen in Geleen

Tijdens de eerste editie spatte het water hoog op.  Afbeelding: Petje af Zuid-Limburg

Geleen -

Petje af Zuid-Limburg houdt zaterdag 22 januari de tweede editie van het Limburgs kampioenschap water stampen. In het Burgemeester Damenpark in Geleen kunnen kinderen tot en met 14 jaar helemaal los gaan.

Na een succesvolle editie krijgt het ludieke buitenevenement dit jaar een vervolg. De deelnemers worden uitgedaagd om zo veel mogelijk water te laten opspatten bij het springen in een waterplas. Het advies is dan ook om regenlaarzen te dragen. Het evenement start om 13.30 uur bij de kiosk in het park. Deelname is gratis en ouders en verzorgers wordt verzocht de anderhalvemeterregel in acht te nemen. Bij de jongens was Sen vorig jaar de winnaar en Nyah won bij de meisjes.

Petje af organiseert diverse activiteiten in de buitenlucht als onderdeel van ‘Hartje Winter’, een landelijk buitenspeel-programma ontwikkeld door IVN Natuureducatie en Humankind kinderopvang. In de kerstvakantie werd geschaatst op de baan van Glanerbrook en was er een uitstapje naar de Ardennen op survival. „Door mee te doen met ons programma willen we een positief sneeuwbaleffect creëren, zodat kinderen ook in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen,” aldus Michel van Dijke, locatiemanager van Petje af Zuid-Limburg.

Lees ook: Eerste ‘Limburgs Kampioenschap’ water stampen kent voornamelijk Geleense deelnemers, maar veel pret

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee