Marotte neemt definitief besluit: geen nieuwe stadsprins in Sittard dit jaar

Print
Marotte neemt definitief besluit: geen nieuwe stadsprins in Sittard dit jaar

Archiefbeeld ter illustratie.  Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Sittard -

Stadscarnavalsvereniging De Marotte heeft de knoop doorgehakt: ook in Sittard zal dit jaar geen nieuwe stadsprins worden uitgeroepen.

Eerder werd besloten de prinsuitroeping onder voorbehoud te verplaatsen naar zaterdag 22 januari en de persconferentie van afgelopen vrijdag af te wachten. Zaterdag kwam de Wieze Raod bijeen en is besloten dat er te weinig perspectief is op een waardig carnavalsseizoen, waardoor de uitroeping van een nieuwe stadsprins definitief van de baan is.

De carnavalsvereniging is wel bezig met alternatieven. Het Kanón van ’t Balkón gaat vooralsnog wel door, zij het onder voorbehoud en in een afgeslankte vorm. Ook wordt 12 februari een nieuw logo onthuld via een livestream en zal de nieuwe sjlager De Zittesje Geis worden gepresenteerd. Het nummer is geschreven door Guus Steinen, Sjohn Smeets en Thei Wessels.

Lees ook: De Marotte roepen prins uit op 22 januari, onder voorbehoud

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee