T-Mobile en Lidl stoppen met sponsoring The Voice of Holland

 © ANP Kippa

Telecombedrijf T-Mobile stopt met de sponsoring van het tv-programma The Voice of Holland. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van RTL Boulevard.

Redactie

Ook supermarktketen Lidl, die eveneens in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd.

Zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

T-Mobile zegt in een verklaring „op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur” het sponsorschap „per direct” stop te zetten. „We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van”, valt in de verklaring te lezen. Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen. Het bedrijf zegt niet verder in te willen gaan op verdere vragen.

BOOS

Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van het sponsorschap en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.

RTL zegt in een reactie „alle begrip” te hebben voor de beslissing van T-Mobile. De zender laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. De verhalen kwamen aan het licht door onderzoek van Tim Hofman, presentator van het BNNVARA-programma BOOS. Hij ontving „tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice”.

Lees ook: Megarel Nederlandse The Voice bereikt ook Duitsland

De aantijgingen kwamen via programmamaker Tim Hofman van BOOS, die aankomende donderdag een uitzending besteedt aan het vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma. Intussen heeft bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen aan zijn adres bekend en is opgestapt bij het programma. Tegen jurylid Ali B. ligt een aangifte; zelf ontkent hij de beschuldiging, waarover hij zelf naar eigen zeggen geen concrete informatie heeft. Hij heeft beloofd mee te werken aan onderzoek van de politie.