Volleybalsters Fast en Peelpush knokken zich naar zege

Print
Volleybalsters Fast en Peelpush knokken zich naar zege

Afbeelding: Getty Images

De volleybalsters van Fast en Peelpush hebben beide in vijf sets gewonnen. De Gennepse ploeg deed dat op bezoek bij Eurosped en Peelpush in eigen sporthal tegen VCN.

Peelpush was in het begin niet opgewassen tegen de sterke aanval en goede bloks van VCN. Dat leverde een snelle achterstand op, die niet meer omgedraaid kon worden: 19-25. Ook in het tweede deel stond de tegenstander uit Capelle aan den IJssel binnen no-time met acht punten voor. Peelpush kwam via onder meer een sterke servicebeurt van Lotte van der Horst echter helemaal terug en trok de stand zelfs gelijk: 25-22.

In de derde set kon Peelpush een kleine voorsprong niet vasthouden en moest het de set aan VCN laten (22-25). De Meijelse volleybalsters werden vervolgens steeds sterker en grepen nipt de vierde set met 25-23. In de beslissende set waren het Peelpush dat er met de overwinning vandoor ging: 16-14.

Fast ging in de eerste set goed van start. De Gennepse volleybalsters lieten Eurosped op het einde nog een paar punten pakken, maar kwamen toch op voorsprong: 21-25. In set twee was het telkens stuivertje wisselen, maar was het Fast dat de voorsprong uiteindelijk verdubbelde: 26-28. De ploeg van coach Ivo Martinovic liet Eurosped daarna weer helemaal terugkomen (25-23 en 27-25), maar wist vervolgens wel de beslissende vijfde set te winnen: 9-15.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee