Humberto Tan na beschuldigingen Albert Verlinde: ’Pure smaad!’

 © ANP/HH

Humberto Tan noemt de uitspraken die Albert Verlinde over hem deed „kolder.” In Shownieuws beschuldigt Verlinde de talkshowpresentator van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was. Verlinde roept RTL op een breder onderzoek te starten naar de „cultuur” die er in die tijd was bij RTL.

Redactie

„Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ’iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad”, schrijft Tan op Twitter. „Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.”

Lees ook: Nu The Voice dood en begraven lijkt, rest vooral de grote vraag: wie wist wat, en wanneer?

Zaterdag werd duidelijk dat The Voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van „seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma. Zijn collega-coach Anouk kondigde zondag op Instagram aan te vertrekken bij het programma.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal