Thorner Bokken tegen de rest van Europa

Thorner Bokken tegen de rest van Europa

Voor de Koninklijke Harmonie van Thorn, hier nog onder leiding van Norbert Nozy, is het de eerste concoursdeelname na de Europese kampioenschappen in 2016.  Afbeelding: Klankwijzer

Thorn -

De Koninklijke Harmonie van Thorn is deze zomer tijdens het 19e Wereld Muziek Concours de enige Nederlandse kandidaat in de concertdivisie sectie harmonie.

De Thorner Bokken moeten het opnemen tegen orkesten uit België, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Zwitserland. Italië en het Verenigd Koninkrijk. Titelverdediger Sint Petrus- en Paulus uit Wolder ontbreekt. Ook Sainte Cécile uit Eijsden, in vroegere jaren een vaste WMC-deelnemers, is opnieuw niet aanwezig. Helaas ook geen Spaanse mammoetorkesten dit jaar. Voor de Koninklijke Harmonie van Thorn wordt het de eerste grote krachtproef sinds de terugkeer van Jan Cober als dirigent.

Meer informatie staat op www.klankwijzer.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee