Jongeren vrezen voor sluiting café in Susteren

Jongeren vrezen voor sluiting café in Susteren

Café d’n Hermeniezaal.  Afbeelding: website Sol2

Susteren -

Enkele jongeren en jongerenverenigingen uit Susteren hebben in een brief aan de gemeente Echt-Susteren hun zorgen geuit over het mogelijk verdwijnen van het café in d’n hermeniezaal, wanneer deze locatie omgebouwd zou worden tot gemeenschapshuis.

De gemeente onderzoekt in opdracht van de raad wat de mogelijkheden zijn voor een gemeenschapsaccommodatie in het dorp. Er zouden momenteel plannen worden uitgewerkt voor een accommodatie in d’n hermeniezaal aan de Feurthstraat. De Susterse jeugd vindt het jammer als het in die zaal gelegen café – één van de laatste uitgaansplekken voor de jeugd - daardoor mogelijk zou moeten sluiten. Oppositiepartij Lijst Samenwerking heeft het gemeentebestuur inmiddels gevraagd of ze met de jongeren in gesprek willen om te kijken naar hun noden en wensen.

Meer informatie staat op Sol2.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee