Berden Voorjaarsloop weer uitgesteld, dit jaar voor het eerst ook wandeltochten

Print
Berden Voorjaarsloop weer uitgesteld, dit jaar voor het eerst ook wandeltochten

Het parcours loopt dit jaar vrijwel geheel door de woonwijk.  Afbeelding: © Ted Boots

Venlo -

De Berden Voorjaarsloop in Venlo is verplaatst van maart naar april. Naast hardlopen wordt er voor het eerst ook gewandeld.

Door deze uitbreiding neemt het programma voortaan twee dagen in beslag. De zestiende editie vindt plaats op 23 en 24 april. De wandelaars kunnen op zaterdag kiezen uit drie afstanden: 7,5, 15 en 25 kilometer. De hardloopwedstrijden zijn op de dag erna.

Het is de derde keer dat de Berden Voorjaarsloop wordt uitgesteld. Vorig jaar werd het loopevenement eerst verplaatst van maart naar september en vervolgens vanwege de aanhoudende coronabeperkingen doorgeschoven naar 13 maart 2022. Nu ook deze datum niet haalbaar blijkt, heeft de organisatie besloten nog een maand langer te wachten.

Om de loopwedstrijden over 7,5 en 15 kilometer coronaproof te maken en voor meer sfeer en beleving te zorgen, werd eerder het parcours al aangepast. De route is compacter en loopt vrijwel geheel door de wijk Venlo-Zuid, met start en finish bij scholengemeenschap Den Hulster.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee