Olijfolie voor het goede doel, bakken met een goed gevoel

Print
Olijfolie voor het goede doel, bakken met een goed gevoel

Afbeelding: Wereldwinkel Wittem

Wittem -

Wereldwinkel Wittem verkoopt biologische olijfolie, afkomstig van het Griekse eiland Lesbos. De opbrengst komt deels ten goede aan het goede doel.

Lesbos, ooit een vakantieparadijs, haalt tegenwoordig vooral het nieuws vanwege de aanwas en het verblijf van vluchtelingen, die hun heil in Europa zoeken. De olijfolie, die gemaakt wordt door lokale boeren, werd vroeger veelal aan toeristen verkocht, maar die inkomstenbron is inmiddels vrijwel geheel verdwenen.

Lees ook: 84-jarige uit Voerendaal vertelt met een brok in zijn keel over zijn ervaringen als vrijwilliger op Lesbos: ‘Ons nieuwe kindje vernoemen we naar jou, Will’

Daarom wordt de olie nu elders aangeboden, waaronder in de Wittemse Wereldwinkel. Eén en ander wordt mogelijk gemaakt door de stichting Olijfhelden.

Een fles met 250 milliliter biologische olie kost 14,95 euro. De opbrengst komt ten goede aan de boeren, maar ook aan hulpverleningsinstanties in de vluchtelingenkampen | Adres Wereldwinkel: Wittemer Allee 34 in Wittem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee