Duitsland halveert periode van ‘genezen van corona’

Print
Duitsland halveert periode van ‘genezen van corona’

Afbeelding: Luc Lodder

De periode dat je officieel geldt als genezen van corona, is in Duitsland gehalveerd van zes naar drie maanden.

De status genezen is belangrijk om te reizen of toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de horeca, waar je moet aantonen dat je bent gevaccineerd of hersteld.

Plotselinge stap

De halvering heeft dus grote gevolgen voor personen die een coronabesmetting hadden en zich niet lieten inenten, melden Duitse media over de „plotselinge” stap van de gezondheidsautoriteiten. De verandering van 180 naar 90 dagen komt voor veel mensen als een verrassing, meent de krant Bild. De minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, zou tot nu toe hebben gezegd dat de status onder bepaalde omstandigheden zelfs langer kan gelden.

Lees ook: Wereld werkt aan coronastrategie voor lange termijn: dit zijn de plannen van de landen om ons heen

De verantwoordelijke overheidsinstantie, het Robert Koch-instituut, wijst op de veranderde situatie door de besmettelijkere omikronvariant. De zes maanden voldeden toen de deltavariant van het coronavirus de overhand had.

De 90 dagen tellen vanaf de dag dat je bij een laboratoriumtest (bijvoorbeeld PCR) positief bent getest. De eerste 28 dagen na zo’n uitslag gelden overigens niet als hersteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee