Politie: vermist Belgische jongetje (4) dood gevonden

Print
Politie: vermist Belgische jongetje (4) dood gevonden

Afbeelding: ANP/HH

Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean is gevonden op een locatie in Zeeland. Dat laat de politie via Twitter weten.

Eerder werd maandag een 34-jarige Belg aangehouden, die het jongetje had meegenomen uit de Belgische plaats Sint Niklaas. De man werd gearresteerd in het dorp Meerkerk in de provincie Utrecht. Het is niet duidelijk of de Belg een rol heeft gespeeld bij het vinden van Dean.

Volgens de PZC is de jongen op Neeltje Jans, halverwege de Oosterscheldekering, gevonden en is daar een duingebied afgezet. De politie was niet bereikbaar voor een bevestiging daarvan.

De aangehouden man verdween woensdag 12 januari met het jongetje. Volgens Belgische media is de man een oppas van het kind. Afgelopen weekend had de moeder het kind als vermist opgegeven, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was.

Amber Alert

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland. Voor het jongetje werd maandagavond een Amber Alert uitgegeven.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor „feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt” van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. „De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018”, aldus het parket.

Lees ook: Belgische kidnapper was al eerder veroordeeld voor dodelijke mishandeling van peuter

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee