Ophef over QR check bij zwembad De Roerdomp

Ophef over QR check bij zwembad De Roerdomp

Zwembad De Roerdomp.  Afbeelding: Facebook De Roerdomp

Roermond -

Het team van zwembad De Roerdomp heeft in een open brief aan alle bezoekers aangegeven de reactie functie van hun social media (tijdelijk) uit te zetten als er berichten en opmerkingen blijven komen over het controleren van de QR code aan de deur van het zwembad. Het gegeven dat een zwembad in Hilversum wel is vrijgesteld van deze QR check, zorgt volgens het Roermondse zwembad tot verwarring en frustratie. Ook binnen het personeel.

Als gemeente instantie is het zwembad gebonden aan de wet- en regelgeving vanuit het ministerie, de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en de veiligheidsregio. Deze hebben bepaald dat zwembaden de QR code moeten checken. Eind december is er een uitspraak van de voorzieningenrechter Midden-Nederland geweest inzake een zwembad in Hilversum. Hierin heeft de rechter een besluit genomen dat dit zwembad een uitzondering betreft inzake de QR controle voor de ouders van de kinderen die zwemles volgen. In navolging van deze uitspraak heeft ook zwembad De Roerdomp herhaaldelijk contact gezocht met de veiligheidsregio om te kijken of ook zij hiervoor in aanmerking komen. Dit bleek niet het geval; alle zwembaden (met uitzondering het zwembad van Hilversum) zijn genoodzaakt om de QR check te handhaven. Het Roermondse zwembad geeft aan dat zodra er ook maar enige versoepeling plaatsvindt, zij hierin direct mee zullen gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee