Film over Midden-Limburgse schuttersoptochten

Film over Midden-Limburgse schuttersoptochten

St. Matthias uit Posterholt.  Afbeelding: afkomstig uit de film.

Echt / Koningsbosch -

Henk Hover heeft een bijna half uur durende film bewerkt over schuttersoptochten, te zien via de Facebookpagina van Limburgse Schutterswereld.

Aan bod komen een tweetal Bondsfeesten van Bond Eendracht Born-Echt in Hingen-Echt in de jaren zeventig en het defilé van het federatiefeest begin jaren tachtig in Koningsbosch. De Echter amateurfilmer Gerrit Mestrum filmde in deze periode met zijn smalfilmcamera diverse evenementen waaronder deze schuttersoptochten. De originele filmpjes zijn zonder geluid. Hover wilde de film voorzien van titels van de voorbijtrekkende korpsen. Met behulp van de leden van de Facebookgroep Limburgse Schutterswereld is het gelukt om de meeste korpsen te benoemen. Daarnaast heeft hij er muziek onder gezet afkomstig van een latere geluidsopname, gemaakt tijdens een bondsfeest op het Hingen.

De film is te bekijken via de Facebookpagina van Limburgse Schutterswereld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee