Toons Toppers beklimmen ook dit jaar de Mont Ventoux, en jij kunt mee

Toons Toppers beklimmen ook dit jaar de Mont Ventoux, en jij kunt mee

Bedwing jij als Toons Topper in september de Mont Ventoux?   Afbeelding: Toons Toppers 2021

Weert -

Tien jaar geleden stonden de eerste Toons Toppers van het Toon Hermans Huis Weert e.o. boven op de Mont Ventoux. Ook dit jaar gaat een team van Toons Toppers de magische berg beklimmen. En jij kunt mee.

„Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je vaak een lange en moeilijke weg te wachten. Met de nodige kronkels onderweg en spreekwoordelijke pieken en dalen, niet wetende waar je gaat uitkomen”, aldus een woordvoerder van het Toon Hermans Huis Weert e.o. „Ieder jaar organiseert ons inloophuis een onvergetelijke ervaring voor iedereen die weet hoe het is om die moeilijke weg af te leggen. Samen fietsen of wandelen we naar de top van de Mont Ventoux. Een prachtige, positieve ervaring na een moeilijke periode, waarbij je je lichaam en geest letterlijk in beweging zet.”

Warm hart

„Wil je na de diagnose kanker jezelf uitdagen of draag je anderen in deze situatie een warm hart toe? Fiets of loop dan met ons mee. Door mee te doen haal je een bedrag op wat ten goede zal komen aan kankeronderzoek via het KWF en aan het Toon Hermans Huis Weert e.o. Voor een aantal beginnende fietsers is eventueel een fiets en helm beschikbaar.”

Trainingen

Ter voorbereiding op de sportieve uitdaging starten Toons Toppers in april gezamenlijk met trainen. Met enige regelmaat wordt er ook in het heuvelachtige zuiden gewandeld en gefietst. De deelnemers worden begeleid en getraind door een ervaren team. De beklimmingen van de Mont Ventoux vinden plaats op 1 september (wandelaars) en 2 september (fietsers). Belangstellenden die zich willen aansluiten bij Toons Toppers kunnen zich aanmelden voor een infoavond op woensdag 16 februari in het Toons Hermans inloophuis aan de Graaf Jacobstraat 1 in Weert. Aanvang om 19.30 uur.

Aanmelden voor de infoavond op woensdag 16 februari kan via administratie@­toonhermanshuisweert.nl. Vermeld in de mail naast je naam en telefoonnummer ook of je wil wandelen of fietsen. Mocht de infoavond vanwege de coronamaatregelen geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt iedereen op individuele basis alle informatie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee