Ook vriendin van kidnapper Dave De K. opgepakt: ‘Ze loog om hem te beschermen’

Print
Ook vriendin van kidnapper Dave De K. opgepakt: ‘Ze loog om hem te beschermen’

De Belgische politie heeft ook de vriendin van kidnapper Dave De K. (34), opgepakt. De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een huiszoeking gedaan in de woning in Sint-Gillis-Waas, waar Dave De K. en zijn vriendin sinds juni samenwoonden.

In de woning waar de vrouw is opgepakt zou Dean Verberckmoes (4) vorige week woensdag een nachtje blijven logeren. De vriendin van De K. is Nederlandse en legde tijdens een verhoor verklaringen af die tegenstrijdig zijn met de verklaringen van haar vriend.

Lees ook: Zo onder invloed dat hij pas uren later kon verklaren: hoe Belgische kidnapper de politie naar lichaam Dean (4) leidde

Er waren ook al eerder vraagtekens gezet bij de verklaringen van de vrouw. Zo vertelde ze de moeder van Dean vorige week aanvankelijk niet dat De K. er vandoor was gegaan was met de jongen. Ze beweerde dat het jongetje nog bij haar was. Pas zaterdag biechtte ze op dat De K. de jongen had meegenomen.

Ook vriendin van kidnapper Dave De K. opgepakt: ‘Ze loog om hem te beschermen’
Een mobiele telefoon met het Amber Alert voor de vermiste 4-jarige Dean.  Foto: ANP/HH

Toen afgelopen weekend een onderzoek werd opgestart naar de spoorloos verdwenen verdachte, zou ze niet hebben kunnen verklaren welke kleren hij aanhad bij zijn vertrek. In het opsporingsbericht kon daar daarom niets over worden vermeld. Achteraf bleek dat ze dit wel wist.

„Ze loog om De K. te beschermen”, zei moeder Elke Verberckmoes eerder al. „Ze wilde niet dat haar vriend terug naar de gevangenis zou worden gestuurd.”

De vriendin van De K. wordt dinsdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee