Gemeente Beesel vindt regelmatig plastic en restafval tussen GFT-afval

Gemeente Beesel vindt regelmatig plastic en restafval tussen GFT-afval

Afbeelding: Archief De Limburger

Beesel -

De gemeente Beesel meldt dat de verwerker van groente-, fruit- en tuinafval (GFT), Attero, regelmatig plastic en ander restafval vindt dat door inwoners is aangeboden tussen de natuurlijke resten.

Het gaat dan bijvoorbeeld om plastic zakken, tasjes of verpakkingsmateriaal. Onlangs vond Attero er zelfs sporttassen en vuurwerk in. „Dit is natuurlijk niet toegestaan. Plastic, bioplastic en ander restafval vervuilen het GFT. Hierdoor kan Attero er geen compost meer van maken. Als er te veel vervuiling in zit, keurt Attero deze mooie grondstoffen voor compost af. Het vervuilde GFT verdwijnt dan in de verbrandingsoven waardoor de kosten oplopen en we het GFT niet omzetten naar bruikbare compost’’, schrijft de gemeente Beesel op haar website. Hier is ook meer informatie te vinden over de juiste manier van afval scheiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee