Winkelierstelg Albert Blokker op 76-jarige leeftijd overleden

Print
Winkelierstelg Albert Blokker op 76-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: ANP

Hilversum -

Zakenman Albert Blokker, telg uit de Blokker-familie, is afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden.

Hij was een van de voormalige eigenaren en bestuurders van de gelijknamige winkelketen, die door zijn grootvader Jacob Blokker werd opgericht.

Nieuwgeluk Group, een kantoor dat een deel van het vermogen voor de Blokkers beheert, bevestigt het overlijden. Verdere informatie geeft het kantoor niet. „De familie wenst verder geen commentaar te geven; het is een interne familieaangelegenheid.”

Winkelketen

Albert ‘Ab’ Blokker had tot april 2014 de leiding over de bekende winkelketen Blokker en moederbedrijf Blokker Holding. Daarna bleef hij nog een tijdlang in de raad van commissarissen zitten. Onder leiding van Albert en zijn in 2011 overleden broer Jaap groeide het bedrijf uit tot een internationaal concern, waar ook ketens als Leen Bakker, Xenos, Marskramer en Intertoys onder vielen.

Verkoop

In de jaren voorafgaand aan de verkoop van Blokker Holding aan bestuurder Michiel Witteveen slankte het concern ook weer flink af, onder druk van de concurrentie van onlinewinkels en prijsvechters als Action. Zo werden Leen Bakker, Marskramer en Intertoys afgestoten. Die laatste speelgoedwinkelketen keerde via een omweg wel weer terug bij Mirage Retail, zoals Blokker Holding tegenwoordig heet.

Albert en Jaap Blokker stonden ook steevast in de lijst van vijfhonderd rijkste Nederlanders die jaarlijks door zakenblad Quote wordt opgesteld. Quote schatte het vermogen van Albert in 2020 op 1 miljard euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee