Burgemeester Roel Wever leest verhaaltje voor tijdens ontbijt bij peuteropvang in ’t Kuikennest

Print
Heerlen -

Alle locaties van peuteropvang Heerlen doen op woensdag 26 januari mee aan het nationale voorleesontbijt, een activiteit die deel uitmaakt van de landelijke voorleesdagen (26 januari tot en met 5 februari). Burgemeester Roel Wever leest om 9.00 uur voor in peuteropvang ’t Kuikennest.

Ook verschillende wethouders en raadsleden nemen het Prentenboek van het Jaar 2022 Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer ter hand. Ze lezen voor en ontbijten mee.

„Voor peuters een gezellig moment,” weet bestuurder-manager Ingrid van den Bunder. „We maken er ieder jaar een feestje van. Ook nu de coronamaatregelen dat wat bemoeilijken, willen we de Voorleesdagen zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar ook na de Voorleesdagen gaan we gewoon door met voorlezen en boeken aanbieden.”

Groot verschil

Onderzoeken wijzen uit dat baby’s, peuters, kleuters en beginnende basisscholieren, die door hun ouders worden voorgelezen, een voorsprong ontwikkelen in hun taal- en leesontwikkeling. Er worden zelfs cijfers genoemd: als je niet voorleest vanaf de geboorte, heeft je kind op vierjarige leeftijd een woordenschat van 1500 woorden. Als je wel voorleest zijn dat 3500 woorden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee