Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

Print
Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

Afbeelding: ANP

Zeist -

Personeelsleden van Achmea krijgt eenmalig netto 2500 euro klimaatbudget.

Dit bedrag kunnen zij vanaf 2023 besteden aan producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en daarmee aan verbetering van het klimaat, staat in de nieuwe cao van het bedrijf. Vakbonden CNV en FNV stemden in met de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de circa twaalfduizend medewerkers van Achmea, waarmee de cao volgens de verzekeraar definitief is. Vakbond De Unie ging niet akkoord.

3 procent

Naast het klimaatbudget krijgt personeel van Achmea er per 1 januari dit jaar 3 procent meer loon bij. Volgend jaar volgt nog een loonstap met 1 procent. Ook krijgen medewerkers in januari volgend jaar eenmalig 750 euro bruto uitgekeerd. Verder is er een onbeperkt opleidingsbudget voor medewerkers en voor uitzendkrachten die langer dan drie maanden voor Achmea werken. Ook komt er een uittredingsregeling voor medewerkers die binnen drie jaar de AOW-leeftijd bereiken.

Opleidingsbudget

De komende periode zal Achmea samen met de vakorganisaties de regeling voor het klimaatbudget en het onbeperkt opleidingsbudget verder uitwerken. De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar tot december 2023.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee