5 Redenen waarom visitekaartjes essentieel zijn

Print
5 Redenen waarom visitekaartjes essentieel zijn

Afbeelding: pexels-photo.

Ondanks onze digitale wereld, is een visitekaartje als fysiek communicatiemiddel nog steeds niet vervangen door een digitaal kaartje. In dit artikel bekijken we een aantal redenen waarom visitekaartjes een uniek instrument zijn om te netwerken en waarom je er als ondernemer altijd een bij je zou moeten hebben.

1. Visitekaartjes zijn persoonlijk
Als je na een aangename ontmoeting niet alleen een handdruk maar ook een visitekaartje krijgt, zal dat kunnen doorklinken als een sociale ervaring met toekomstbeeld. Een visitekaartje is een aandenken aan iemand die een blijvende indruk op je heeft gemaakt en met wie je in de toekomst graag zou samenwerken. Netwerken gaat over echte connecties maken, en een visitekaartje maakt de ontmoeting gewoon persoonlijker. Aan het eind van een fysiek gesprek kan het handig zijn om contactinformatie te delen via sms of e-mail, maar het legt niet de fysieke verbinding vast zoals een visitekaartje.

2. Visitekaartjes zijn de eerste indruk van je merk en identiteit
Wanneer je net iemand hebt ontmoet die een goede match voor je zou kunnen zijn, komt een visitekaartje goed van pas om een eerste indruk van jezelf en je merk prijs te geven. Een memorabel visitekaartje herinnert mensen aan wie je bent en zorgt ervoor dat anderen direct jou kunnen bereiken wanneer ze jouw hulp nodig heeft.

3. Visitekaartjes zijn een zeer doeltreffend communicatiemiddel
Wanneer je op stap bent om contacten te leggen, is er niets doeltreffender dan jouw visitekaartje uit te delen. Het voordeel van een visitekaartje altijd bij je te dragen is dat je op elk moment potentiële contacten kunt ontmoeten en je altijd voorbereid bent om te netwerken. Bewaar dus een paar visitekaartjes in je portefeuille, tas of jaszak en je bent klaar om op elk moment te netwerken!

4. Visitekaartjes staan synoniem voor professionaliteit
Je visitekaartje uitdelen is een geweldige manier om professioneel over te komen en te laten zien dat je houdt van wat je doet. Met een visitekaartje kun je snel laten zien wat je te bieden hebt en wat je voor iemand anders zou kunnen betekenen.

5. Een visitekaartje is leuk!
Zeg nou zelf, een visitekaartje is ook gewoon een heel leuk iets om te ontwerpen! Met een visitekaartje kan je enorm veel representatieve betekenis voor jezelf creëren en creatief zijn met een uitstraling die bij je past. Neem verschillende kleuren en stijlen door en laat jezelf verrassen door iets nieuws en verfrissend dat je verwachtingen doet overtreffen!