Voetbal Vandaag komt met een algoritme waarmee ze het WK in Qatar gaan voorspellen

Print
Voetbal Vandaag komt met een algoritme waarmee ze het WK in Qatar gaan voorspellen

Afbeelding: pexels-photo.

Over een paar maanden begint het WK weer en mogen de juichcapes, oranje schminksets en Jup Holland Jup shirts weer uit de kast. Hoe lang gaat de oranje mania dit WK duren?

Bij de voetbalwebsite van Voetbal Vandaag Nederland nemen ze het zekere voor het onzekere. Voor ze het hele bedrijfspand oranje spuiten, komen ze met een algoritme om het WK in Qatar te voorspellen. Hoe ver schopt Oranje het onder leiding van Louis van Gaal? Winnen we het WK of wordt het toch een ander land?

Je kunt er maar beter vroeg bij zijn
Ongeveer een maand voor het WK begint, neemt de oranjekoorts langzaam het land over. De eerste voetbalpoules worden op het werk gedeeld en een enkeling durft al een chauvinistische weddenschap te plaatsen dat Oranje eindelijk wereldkampioen wordt.

We denken met z’n allen terug aan die strafschop in het Olympiastadion IN 1974 en de bal op de paal van Rob Rensenbrink in ‘78. Er worden filmpjes gedeeld over zinkende woonboten in ‘88 en er komt ongetwijfeld weer een oranje hamster voorbij tijdens een van de vele voetbalreclames.

Met de beschikking over een algoritme om het WK te voorspellen, kun je misschien wel de WK poule op het werk winnen. Of toch eens verstandig inzetten bij wedden op het WK. Al is het alleen maar om tijdens een kwartfinale als kenner te roepen dat de underdog gaat winnen. Kortom, zo’n algoritme hebben we gewoon heel hard nodig.

Met nog ruim zes maanden te gaan voor het WK start, kondigt voetbal Vandaag.nl een meestervoorspeller aan. Een algoritme dat het WK in Qatar kan voorspellen. Wel zo handig als je alvast kaarten voor de finale wilt bestellen en een hotel in Doha wilt boeken.

Wat voorspelt het WK algoritme precies
Hoewel het nog wat vroeg is om nu al de winnaar te voorspellen, kun je voor het WK begint wel al de voorspellingen bij verschillende wedstrijden zien. Het algoritme werkt overigens al bij WK 2022 kwalificatiewedstrijden, waar je regelmatig voorspellingen van vindt.

Een paar dagen voor de start van het WK worden de voorspellingen van verschillende WK wedstrijden gepubliceerd op de voetbalwebsite. Dat is precies op tijd om de voetbalpoule van je werk in te vullen.

Bij de voorspellingen zie je verschillende wedstrijden waar je ziet welk land volgens het algoritme gaat winnen. Daarbij wordt er ook gelijk een quotering vermeld. Die quoteringen (ook wel odds genoemd) geven aan hoeveel keer je inleg terug krijgt als je bij een bookmaker wedt. Het algoritme zoekt automatisch de beste odds bij de voorspelling. Zo zie je dus ook gelijk waar je het beste kunt wedden.

Wordt dit het eerste WK waarop jij wel die voetbalpoule wint of eindelijk eens een lekkere winst pakt bij wedden op het WK? Aan het algoritme van Voetbal Vandaag zal het in ieder geval niet liggen.