Rutte over misstanden The Voice: onacceptabel en onbetamelijk

Print

Rutte over misstanden The Voice: onacceptabel en onbetamelijk . Video: De Telegraaf

Premier Mark Rutte vindt misstanden zoals bij tv-programma The Voice of Holland „onacceptabel en onbetamelijk”. Hij benadrukt niet alle feiten te weten, maar wel heel erg geschrokken te zijn van de signalen die naar buiten zijn gekomen.

Rutte vindt het een goede zaak dat er onderzoek wordt gedaan. „Als daaruit blijkt dat strafbare feiten zijn gepleegd kan aangifte worden gedaan en kan het Openbaar Ministerie vervolging instellen.” Meer wilde de minister-president niet kwijt over de kwestie, voorafgaand aan het debat over de regeringsverklaring.

Lees ook: Seksuele intimidatie bij The Voice is nog maar ‘het topje van de ijsberg’

Maandag riepen minister Dilan Yesilgöz (Justitie) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) alle slachtoffers op om aangifte te doen. „Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel”, aldus Uslu. „Voor mij geldt hier echt zero tolerance.”

Rietbergen en Ali B

The Voice is voorlopig stilgelegd, na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van bandleider Jeroen Rietbergen en jurylid en rapper Ali B. Rietbergen heeft inmiddels bekend. Tegen Ali B. is aangifte gedaan. Hij ontkent de beschuldigingen.

Lees ook: Wat is BOOS en waar kan ik het donderdag zien?

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee