Contract belet Voice-slachtoffers niet om zich uit te spreken, zegt RTL

Print
Contract belet Voice-slachtoffers niet om zich uit te spreken, zegt RTL

Afbeelding: De Limburger

De contracten die kandidaten van The Voice of Holland bij deelname moeten tekenen, beletten hen niet om zich naderhand uit te spreken over eventueel seksueel wangedrag.

Dat laat RTL dinsdag weten naar aanleiding van de uitzending van talkshow Beau. Daarin zeiden de Limburgse oud-kandidaten Nienke Wijnhoven uit Horst en Kirsten Berkx uit Echt niet zeker te weten of ze contractueel wel mochten praten.

„Het heeft voor ons prioriteit dat iedereen die zich wil melden en zich wil uitspreken over incidenten dat in alle vrijheid kan en mag doen”, meldt een woordvoerder. RTL kan niet ingaan op de exacte inhoud van de contracten, want hier gaat producent ITV over. Die laat in een verklaring weten geen vragen te beantwoorden terwijl het onderzoek naar de misstanden bij The Voice nog loopt.

Lees ook: Seksuele intimidatie bij The Voice is nog maar ‘het topje van de ijsberg’

Betast

In Beau liet Nienke Wijnhoven, die in 2018 meedeed aan The Voice, weten betast te zijn door muzikaal leider Jeroen Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist.

Lees ook: Limburgse deelneemster The Voice totaal niet verbaasd: ‘Op die manier achterhaalde Jeroen je 06-nummer en begon het appen’

RTL laat weten Wijnhoven en Berkx, die ook te gast was in het programma, uit te nodigen voor een gesprek. Oud-kandidaten die iets kwijt willen over seksueel wangedrag kunnen zich het beste melden bij het speciale meldpunt dat is opgericht voor de zaak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee