Politie gaat meer handhaven op inhaalverbod tussen Vaals en Lemiers

Print
Politie gaat meer handhaven op inhaalverbod tussen Vaals en Lemiers

Het inhaalverbod op de Lemierserberg wordt volgens de politie met voeten getreden.  Afbeelding: Google Streetview

Vaals / Lemiers -

De politie Heuvelland gaat extra controleren op verkeer dat het inhaalverbod negeert op de provinciale weg tussen Vaals en Lemiers.

Sinds begin vorig jaar is er een inhaalverbod van kracht op de Lemierserberg, de provinciale weg N278 tussen Lemiers en Vaals. Enkel langzaamrijdend landbouwverkeer mag daar nog ingehaald worden. De politie heeft echter veel meldingen gehad dat dit verbod met voeten wordt getreden, met soms gevaarlijke situaties tot gevolg. Vandaar dat de controles worden opgevoerd. Een boete voor onterecht inhalen bedraagt 250 euro.

De provincie heeft het inhaalverbod ingevoerd nadat er in 2020 enkele frontale aanrijdingen en kop-staartbotsingen hebben plaatsgevonden op de weg. Zo gebeurde er in Mamelis een ernstig ongeluk na een verkeerde inhaalmanoeuvre, waarbij meerdere auto’s waren betrokken.

Lees ook: Vaals gaat bij provincie vragen of versoepeling van inhaalverbod op de provinciale weg mogelijk is

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee