Handtekeningen gezet voor facelift van Schilterstraat in Simpelveld

Print
Handtekeningen gezet voor facelift van Schilterstraat in Simpelveld

Michiel Sluijsmans (directeur Krijtland) en Frans Fonteijn (directeur Zuid BAM Wonen)  Afbeelding: BAM

Simpelveld -

Stichting Krijtland Wonen en BAM Wonen hebben de bouwteamovereenkomst getekend voor de herstructurering van de Schilterstraat in Simpelveld. De herstructurering omvat de sloop van 65 huurwoningen en 4 aangekochte woningen, die plaatsmaken voor de nieuwbouw van 50 sociale huurwoningen.

Met alle bewoners van de Schilterstraat, die van Krijtland Wonen huren, heeft een gesprek plaatsgevonden waarin hun wensen aan bod zijn gekomen. Er zijn bewoners die graag terug willen komen naar de nieuwbouw in de Schilterstraat. Anderen hebben ervoor gekozen om elders te gaan wonen. Een laatste groep heeft nog geen definitieve keuze gemaakt.

De woningen – ontworpen door CB5, bureau voor architectuur, stedenbouw en landschap – voldoen aan de eisen van de BENG-norm. BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen. Naar verwachting zullen eind dit jaar de sloopwerkzaamheden starten, waarna begin volgend jaar met de bouw van de nieuwe woningen wordt begonnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee