Kans op autoschade in gemeente Venray ligt op landelijk gemiddelde

Kans op autoschade in gemeente Venray ligt op landelijk gemiddelde

Afbeelding: ING Image

Venray -

Independer heeft met de zogeheten Auto Risicometer op provinciaal en gemeentelijk niveau onderzoek gedaan naar de kans op schade voor automobilisten. In de gemeente Venray ligt de kans op autoschade vrijwel op het landelijk gemiddelde.

De kans dat een auto mikpunt wordt van inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is in Venray 0,1 procent kleiner dan elders in Nederland. In buurgemeente Horst aan de Maas is de kans veel groter met een percentage van 19,4 boven het landelijke gemiddelde. Bij de andere buur Bergen ligt de kans 14,6% onder het gemiddelde.

Lees ook: Auto’s met ‘keyless entry’ stelen, is met de juiste software een eitje

Maatstaven

De Auto Risicometer van Independer meet de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS), en de Nationale Politie. Het risico wordt bepaald op basis van alle geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en de betrapte dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen de geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

In de provincie Utrecht is het risico het grootst: maar liefst dertig procent groter dan gemiddeld. Inwoners van Zeeland kunnen daarentegen relatief rustig slapen, want daar ligt het risico een kwart lager. Limburg als geheel scoort plus 3.6 procent. Iets boven het landelijk gemiddelde dus.

Top 5

De top vijf van Limburgse gemeenten waar de kans op autoschade het grootst is, ziet er als volgt uit (+boven landelijke gemiddelde):

1. Roermond +38,8 procent

2. Valkenburg +32,4 procent

3. Venlo +19,6 procent

4. Heerlen +19,4 procent

5. Horst +19,4 procent

Meer informatie is te vinden op de website van Independer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee