Red Bull raakt hoofd aerodynamica kwijt aan Aston Martin

Print
Red Bull raakt hoofd aerodynamica kwijt aan Aston Martin

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Formule 1-renstal Aston Martin neemt een vooraanstaande ingenieur over van rivaal Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen.

De Brit Dan Fallows wordt per 1 april technisch directeur van het team met de coureurs Sebastian Vettel en Lance Stroll. Hij werkte vanaf 2006 bij Red Bull, de laatste jaren als hoofd aerodynamica.

Aston Martin kondigde afgelopen juni al aan dat het Fallows had ingelijfd, maar toen hield teambaas Christian Horner van Red Bull de ‘transfer’ nog tegen. Hij hield Fallows aan zijn contract, dat liep tot medio 2023. Beide teams lieten dinsdag weten dat er nu overeenstemming is bereikt. Tot 1 april blijft Fallows nog in dienst van Red Bull, de dag erna is hij de technische baas bij Aston Martin. Dat team maakte eerder bekend dat Mike Krack de nieuwe teambaas is.

Red Bull kan Fallows de komende tijd nog goed gebruiken. De Formule 1-auto’s voor het nieuwe seizoen ondergaan flinke wijzigingen en die liggen met name op aerodynamisch gebied, Alles is erop gericht dat de bolides dichter achter elkaar kunnen rijden om makkelijker te kunnen inhalen. Het nieuwe seizoen begint op 20 maart met de Grote Prijs van Bahrein.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee